EKOLOŠKA PROIZVODNJA VINA

Ekološka proizvodnja vina temelji se na ekološkoj proizvodnji sirovine za proizvodnju vina, a to  je ekološki proizvedeno grožđe. Da bi se proizvelo ovo grožđe potrebno je u zaštiti vinove loze u tijeku njenog vegetacijskog perioda koristiti isključivo prema međunarodnim standardima ekološki dopuštena zaštitna sredstva. Glavna značajka ovih sredstava za zaštitu vinove loze od bolesti je da su gotovo posve neškodljiva za ljudski organizam, tj. nemaju otrovnih supstanci, a karenca je minimalna ili je uopće nema. Također, nije dopuštena upotreba mineralnih gnojiva i herbicida i kemijski dobivenih insekticida. Važno je napomenuti da susjedne parcele ekološkom vinogradu također ne smiju biti tretirane ekološki nedopuštenim sredstvima. Kuće koje izdaju ekološke certifikate uzimaju uzorke lista vinove loze, rade njihovu kemijsku analizu i tako tijekom vegetacijskog perioda nadziru proizvodnju grožđa.

Ekološko vino dobiva se od grožđa koje je proizvedeno na gore opisani ekološki način. U proizvodnji vina također je broj enoloških sredstava ograničen samo na sredstva neškodljiva za ljudsko zdravlje ili su u nekim slučajevima ograničene doze enoloških sredstava.

Ekološki proizvedeno vino ima dvije osnovne prednosti pred konvencionalno proizvedenim vinom: čistiji i prirodniji miris i okus vina te zaštita organizma od unosa toksičnih sredstava.

2004.

Sadnja nasada vinograda

Polovica nasada vinograda je sađena u proljeće 2004. godine kada i kreće naša priča.

2010.

Početak priprema za EKO Certifikat

Početak nadzora stručnih institucija koje izdaju certifikat za ekološku proizvodnju.

Ekološka proizvodnja vina

2005.

Sadnja drugog dijela nasada

Druga polovica nasada vinograda posađena je 2005. godine

2014.

EKO CERTIFIKAT

Od 2014. god. na našim proizvodima imamo otisnut
EKO znak

Način i procesi proizvodnje vina

Zahvaljujući odličnom tlu i pogodnoj klimi uspješno uzgajamo brojne kontinentalne sorte vinove loze od čijeg grožđa proizvodimo kvalitetna i vrhunska vina.
Uspješno spajamo stečena znanja s najnovijom tehnologijom i naprednim proizvodnim procesima.

Proces prerade grožđa baziran na tisućljetnoj tradiciji realizira se kod nas najmodernijom vinarskom tehnologijom.
Na taj smo način osigurali da sva raskoš pojedine vinske sorte bude pažljivo očuvana i potom vjerno prezentirana u natočenoj čaši pruživši Vam nezaboravan užitak.

Berba se odvija na tradicionalan način, isključivo ručno, bez strojeva…

Nakon punjenja u boce, bijela vina iz premium linije odležavaju u horizontalnom položaju minimalno 90 dana prije puštanj u promet, a crna vina minimalno godinu dana.
Vina u bocama odležavaju na idealnoj temperaturi i vlažnosti zraka.

Gdje možete kupiti naša EKO vina?

WEB SHOP
VINARIJE KALAZIĆ


Pozivamo vas da posjetite naš vinski webshop na adresi vina-kalazic.com koji je izrađen prema najusvremenijim standardima kako bi vam osigurali što bržu, jednostavniju i sigurniju kupnju.

Uživajte u kupovini na našem web shopu iz udobnosti svojeg naslonjača!

Scroll to top