VINOGRADI VINARIJE KALAZIĆ

Posjedujemo 18 Ha vinograda na odličnim brdovitim položajima u Baranji, između mjesta Zmajevac i Batina i na toj površini njegujemo 120.000 trsova.

Vinograd je sađen u dvije faze: polovica je sađena u proljeće 2004. godine, a druga polovica 2005. godine.

0 +
godina proizvodnja vina
82 +
osvojenih zlatnih medalja
0 +
zemalja gdje se nalaze naša vina

2004.

Sadnja nasada vinograda

Polovica nasada vinograda je sađena u proljeće 2004. godine kada i kreće naša priča.

2010.

Početak priprema za EKO Certifikat

Početak nadzora stručnih institucija koje izdaju certifikat za ekološku proizvodnju.

Ekološka proizvodnja vina

2005.

Sadnja drugog dijela nasada

Druga polovica nasada vinograda posađena je 2005. godine

2014.

EKO CERTIFIKAT

Od 2014. god. na našim proizvodima imamo otisnut EKO znak

NAŠI VINOGRADI

Nakon kupovine zemlje za vinograde, slijedio je odabir sortimenta, narudžba loznih cjepova, priprema tla za sadnju i konačno sadnja prvih 50.000 trsova 2004. godine, a zatim i slijedećih 52.000 trsova godinu dana poslije. Znači, zasađeno je ukupno 102.000 trsova. Riječ je o moderno koncipiranom nasadu, a za čije je podizanje korišteno znanje i iskustvo vinogradara iz vinogradarski najrazvijenijih zemalja. Kako je postojala silna znatiželja koje to grožđe daje najbolje rezultate u proizvodnji vina u Baranji, zasađeno je čak 10 sorti grožđa, a od toga 7 bijelih i 3 crne sorte.

Zasađeno je ukupno 16.5 Ha vinograda, a ostatak zemlje je u pripremi za sadnju novih vinograda čim to tržište bude zahtjevalo. Inače su do tada crne sorte bile neopravdano zapostavljane u Baranji. Danas se pokazalo da upravo crne sorte daju izvanredne rezultate u vinu. Odnos prema tlu, okolišu, trsu, grožđu i na poslijetku vinu je odgovoran i prijateljski što se na kraju može osjetiti i u čaši. Zaštita vinove loze od bolesti je isključivo ekološka za što posjedujemo i certifikat. Vinogradi su sađeni relativno gusto s oko 7.000 trsova po hektaru kako bi se što manje opteretio pojedini trs. Posljedica toga je grožđe visoke kakvoće s velikim udjelom ukupnog ekstrakta u vinu što je pogodno za proizvodnju vrhunskih vina i vina koja imaju dugi vijek.

Druga posljedica malog opterećenja trsa je puno veći životni vijek vinograda i veća otpornost loze na bolesti. Iz naših sadašnjih vinograda proizvodimo oko 175.000 kg grožđa godišnje.
Berba grožđa je isključivo ručna, tradicionalna.

Poznato je da se još u vrijeme starog Rima na ovim područjima uzgajala vinova loza.

Vinogradi eko vinarije Kalazić

Gdje možete kupiti naša vina?

WEB SHOP
VINA VINARIJE KALAZIĆ

Pozivamo vas da posjetite naš vinski webshop na adresi vina-kalazic.com koji je izrađen prema najusvremenijim standardima kako bi vam osigurali što bržu, jednostavniju i sigurniju kupnju.

Uživajte u kupovini na našem web shopu iz udobnosti svojeg naslonjača!

Scroll to top