Cabernet sauvignon vepar | EKO Vinarija Kalazić

Cabernet sauvignon

1. ŠTO JE CABERNET SAUVIGNON?

Cabernet Sauvignon, često nazivan ”Kraljem crnog vina”, porijeklom iz Bordeaux-a, sa značajnim uporištem u Kaliforniji, ima privilegiju biti najtraženijim crnim vinom.

U tipičnom mirisu sadrži šljivu, trešnju, kupinu, borovnicu, pikantne začine, vaniliju, duhan i ponekad miris i okus kože.
Tijelo mu može biti srednje do čvrsto, okarakterizirano visokim taninima koji omogućuju strukturu i intrigantnost dok naglašavaju bogate voćne karakteristike. U ustima Cabernet može imati živost, čak i određeni stupanj punoće, ali obično završava jakom oporošću.

2. KOMBINACIJA S HRANOM

Moguće je reći da gotovo sva hrana ide uz Cabernet Sauvignon, no najbolje ga je kombinirati uz crvena mesa, fine komade janjetine, junetine, divljači i naravno patku te jela s roštilja. Isto tako, dobro se slaže s jako začinjenim, teškim sirevima i čokoladom, posebice crnom.

3. CABERNET SAUVIGNON KALAZIĆ

Mirisom dominira voćna aroma poput crnog ribiza i višnje pomiješana s primjesom džema od šljiva i borovnica. Vrlo atraktivno. Okus je također voćnog karaktera, izvrsno doziranih kiselina koje mu daju stanovitu dozu svježine, te obilnih i zrelih tanina koji doprinose čvrstini i dugotrajnosti retro okusa.

4. CABERNET SAUVIGNON-VEPAR KALAZIĆ

Atraktivan i slojevit miris u kojem se isprepliću arome crnog ribiza i džema od šljiva sa notama cedrovine i nježnim zadimljenim tonovima. Okus je pun i bogat. Voćnost mu je osnovna dimenzija, potom odlično dozirana svježina, a iza toga slijede začini, nježna pikantnost i crna čokolada, te obilni, ali ukroćeni i mekani tanini. Završetak je dugotrajan, te retro okus pikantno voćnog karaktera s aromom crne kave koji se zadržava na nepcu još dugo po ispijanju.

Cabernet sauvignon 2012 vepar | EKO vinarija Kalazić Baranja

Cabernet sauvignon

Atraktivnog i slojevitog mirisa u kojem se isprepliću arome crnog ribiza i džema od šljiva s notama cedrovine i nježnim zadimljenim tonovima ovo vino Cabernet sauvignon  odražava bogatstvo i specifičnost baranjskog vinogorja. Voćnost mu je osnovna dimenzija, potom odlično dozirana svježina, a iza toga slijede začini i nježna pikantnost, te ukroćeni obilni i mekani tanini. Retrookus je pikantno voćnog karaktera koji se zadržava na nepcu još dugo po ispijanju.

Vina vinarije Kalazić

intenzivna, bogata i elegantna vrhunska vina s naglašenim sortnim obilježjima od ručno ubranog grožđa s odabranih položaja. Brižno njegovana i proizvedena najmodernijom vinarskom tehnologijom s jasnim ciljem da sva raskoš pojedine vinske sorte bude pažljivo očuvana i potom vjerno prezentirana u natočenoj čaši pruživši nezaboravan užitak. Baština tradicije i modernosti!

pomno izabrani grozdovi s odabranih trsova ručno se beru za premium line vina.
Tradicionalna i istodobno moderna, raskošnih sortnih aroma, snažnog tijela i velikog potencijala za odležavanje dozrijevaju u bačvama od slavonskog hrasta i tišini baranjskog gatora.
Profinjenost satkana u hrastovim bačvama i elitnim gutljajima!

Gdje možete kupiti naša vina?
WEB SHOP
VINA VINARIJE KALAZIĆ

Pozivamo vas da posjetite naš vinski webshop na adresi www.wine-online.eu koji je izrađen prema najusvremenijim standardima kako bismo vama, našim vjernim kupcima, osigurali što bržu, jednostavniju i sigurniju kupnju.

Uživajte u kupovini na našem web shopu iz udobnosti svojeg naslonjača!

Scroll to top